Není vůbec pravda, že udělat to těsto je složité a věřte, že jej zvládne každý, jen trochu zručný kuchař. Následující recept poskytli (a tímto mi dali i svolení k publikaci) manželé Honkovi, tu od nás, z Opavy, bydlící na (skoro) stejnojmenné ulici
Nejprve uděláme kvásek:
1 kostka droždí
0,25 litru vlažného mléka
lžička cukru
Vše smícháme a necháme tak asi 5 min odstát v teple.
Těsto
35 dkg hladké mouky
4 lžíce oleje
1 vajíčko
špetku soli
a přidáme kvásek
Z tohoto vypracujeme těsto a v teple necháme vykynout cca 40 minut.
Kdyby bylo moc tuhé, přidávám ještě mléko.
Vykynuté těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto pak dáváme: kečup, salám, sýr, žampiony, oregano, Kunovjanku (úplně bez šťávy), pórek, kukuřici, atd. Nakonec dám znovu kečup, koření na pizzu.
Pečeme cca 30 minut v předehřáté troubě při 175-180 stupních. Když je to téměř hotové, posypeme pizzu strouhaným sýrem.
Dobrou chuť !
tak doufám, že bude chutnat stejně jako nám. I když my tomu někdy raději říkáme Slaný masový koláč (podle toho jak vykyne těsto 🙂
Dobrou chuť
Vypadá to skvěle, až na to, že Ital by na pizzu kečup nikdy nedal. Ti používají jen protlak nebo rozšmelcovaná hodně zralá rajčata – a pak ta chuť je lepší. Kečup je totiž moc sladký pro použití na slané jídlo tohoto typu. No ale asi „proti gustu ani jeden dišputát“, takže jak kdo rád.