chutí. Možná jsem byl už v očekávání naraženého sudu píva a enzymy břišní odvedly svou práci dokonale že kručení bylo ukrutné, řekl jsem si po první ochutnávce, mile překvapen chutí tohoto výtvoru. A když mi tvůrkyně, této lahodné to krmě, prozradila ten zcela jednoduchoprimitivní návod na její výrobu, byl jsem překvapen. Tento pamlsek zvládne opravdu každý lempl i bez večerní školy pro svobodné mládence.
Co budeme potřebovat
– 1 balíček krabích tyčinek (stačí 5-6, takových těch „jako že krabích“ , ale jsou z ryb)
– 1 malá cibule
– tvrdý sýr na strouhání (cca. 150 g. – podle chuti)
– pár lžic tatarské omáčky
Jak na to
Krabí tyčinky necháme rozmrazit. Jde to celkem rychle, ale pokud nemáte trpělivost můžete jim pomoct ve vlažné vodě. Hlavně je proboha nevařte nebo nemordujte v mikrovlnce.
Rozmražené je nakrájíme na malilinkaté kostičky, rozkrojíme každou tyčinku 2x podélně, otočíme o 90° a zase podélně rozkrojíme 2x. A pokud se nám to v prackách nerozsypalo, tak to pak příčně nakrájíme na kostičky.
Přidáme velmi nadrobno nakrájenou cibulku (opravdu najemno) a najemno nastrouhaný tvrdý sýr. Lehce promíchneme a přidáme tatarku, tak asi 4 lžíce (nebo podle chuti) jen tak, aby se vše spojilo a pomazánka se dala namazat. Nesolíme ! Může být trocha bílého pepře.
Ideální je namazaná na bílém pečivu, třeba veka nebo světlá bageta nakrájená na příčné kousky. A nebo taky na plátky z rohlíku jako jednohubky.
Sakra zase to kručení v břiše … dobrou chuť.
Za poskytnutí receptu patří poděkování Katce Honkové z Opavy (na Pštrosmayerce), která tímto automaticky dala souhlas k jejímu zveřejnění. Díky!
Na kteroukoliv rybičkovou pomazánku se velice hodí plátek citronu nebo limetky.